Opas luovien yhteisöjen kestävään ja uudistavaan kehitykseen

COVID19 tuhosi Euroopan luovan talouden, ja se tarvitsee kaiken mahdollisen avun rakentuakseen vahvemmaksi ja joustavammaksi. Luovat alat tuovat satoja miljoonia euroja Euroopan talouteen, mutta viime vuosina sadat luovat yksilöt ja luovat kollektiivit ovat menettäneet keinoja edistää ja myydä työtään.

Samaan aikaan eurooppalaisissa yliopistoissa äkillinen siirtyminen verkko- ja etäopetukseen on johtanut niin sanotun “kolmannen tehtävän” menettämiseen. Creative Communities First on suunniteltu vastaukseksi näihin kahteen ongelmaan. Sen päätavoitteena on tukea korkeakouluopettajia muuttamaan opetusmenetelmiään digitaalisesti ja nuorentamaan samalla pieniä, paikallisia luovia yhteisöjä.

OPAS EU:N LUOVIEN TALOUDEN JA YHTEISÖJEN KESTÄVÄÄ JA UUDISTUVAA KEHITTÄMISTÄ KRIISIN JÄLKEEN tarjoaa korkeakouluopettajille ajantasaista tietoa kriisin vaikutuksesta luoviin talouksiin sekä joukon siirrettäviä ratkaisuja ja hankeideoita, joita he voivat toteuttaa opiskelijoidensa kanssa auttaakseen kehittämään luovia yhteisöjä kestävällä tavalla ja uudistamaan niitä kriisin jälkeen.

Voit tarkastella ja ladata oppaamme alla